Skip to content

Om mig

Maria Kun, Sjukgymnast

Jag heter Maria Kun och är utbildad sjukgymnast på Mälardalens Högskola. Jag har varit verksam inom primärvård i många år och sedan 2016 driver jag en privat mottagning som ligger i anrika Munktellstaden i centrala Eskilstuna.

Jag är vidareutbildad inom idrottsmedicin, mulligan concept, akupunktur, mckenziemetoden och yrsel och balans.  Alla är välkomna till mottagningen och rehabilitering hos mig är utformad efter behov och kan innefatta både förebyggande insatser samt rehabiliteringsinsatser vid akuta eller kroniska besvär i rörelse- och stödjeapparaten.

Träning är en viktig del av rehabiliteringen hos mig. Jag har själv en bakgrund som elitspelare i fotboll och arbetar gärna med rehabilitering och behandling av idrotts- och motionsskador.

Rehabiliteringsträning och då i form av tyngre styrketräning för äldre har också vuxit fram och blivit ett stort intresse för mig. Forskning visar bland annat att äldre som styrketränar med tunga vikter behöver medicinsk vård i betydlig mindre utsträckning än sina icke styrketränade jämnåriga.

Vidareutbildningar/meriter
  • Kurser: Idrottsmedicin, McKenziemetoden (MDT), Mulligan Concept, Akupunktur och Yrsel och Balans.
  • Engagerad som sjukgymnast/fysioterapeut inom basket och fotboll.
  • Arbetat som mental rådgivare till unga skidåkare.
  • SM-guld med Gideonsbergs IF 1992, OS-deltagande i damlandslaget i fotboll 1996 i Atlanta.