Skip to content

Behandling

Idrottsmedicin

Idrottsmedicin handlar om den del av läkekonsten som tar upp frågor kring fysisk aktivitet, särskilt de mentala och fysiska effekterna av idrottsutövande. Gårdagens idrottsmedicin handlade mest om att förbättra elitidrottarens prestationsförmåga. Idag är det vår tids motionsformer, fysisk aktivitet hos olika sjukdomsriskgrupper och friskvårdsinsatser i samhället som står i fokus.
Idrottsskador: Med idrottsskador menar man skador som uppkommit i samband med någon form av idrott på motions-eller elitnivå. Det kan vara en akut skada eller en överbelastningsskada. Behandlingen är individ- och idrottsspecifik. Målet är att på kortast möjliga tid återfå individen till den funktion och nivå som innan skadan, samt att personen återgår till idrott utan risk för ny skada.

McKenzie

McKenziemetoden (Mekanisk Diagnostik och Terapi) är en av världens största behandlingsskolor inom behandling av det muskeloskeletala systemet och en av de absolut mest vetenskapligt underbyggda behandlingskoncepten som finns. Mckenziemetoden är en metod som främst inriktas på behandling av rygg- och nackbesvär och är särskilt känd för sin effektivitet vid ryggbesvär. Unikt för metoden är att använda upprepade rörelser för att sortera in besvären i olika diagnosgrupper.

Rehabiliteringsträning/styrketräning

En rehabiliteringsform där du får träna styrka med tyngre vikter anpassade utifrån dina behov. Rehabiliteringsträning innefattar även träning av motorisk kontroll, rörlighet, balans och kondition där syftet är att du ska klara av belastningar inom vardagen.

MLS Laserterapi

Jag använder den senaste utrustningen inom laserterapi! MLS lasern innebär att lasern arbetar med två våglängder (808nm som har en antiinflammatorisk och antiödemisk effekt samt 905nm som är smärtstillande) i en synkroniserad samverkan, vilket är UNIKT, och innebär en förhöjning av varje våglängds enskilda effekt. Denna samverkan har visat sig ha bättre terapeutiska resultat än den traditionella laserterapin.

Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod som används för smärtlindring, främst vid långvariga smärttillstånd och där smärtan kommer från muskler, senor och leder. Nålarna påverkar vårt nervsystem till en effektivare hämning av smärtan.

Jag använder även TENS och ultraljud för behandling av smärta och många gånger kombinerar jag behandlingsformerna för bästa resultat.

Från och med 1 januari 2017 inför Landstinget förenklade patientavgiavgifter.
Besök i primärvården dagtid KOSTAR 250Kr.

Mer info om kontakt och tidsbokning hittar du här